Νέα για την πρόοδο των ορφανοτροφείων

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε και αγαπητά Μέλη της Αδελφότητας Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης.

Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε.

Θερμά σας ευχαριστώ για την αποστολή τη οφθαλμιάτρου κ. Κατερίνας Αλεξάνδρου, μέλους της Αδελφότητάς σας. Εργάσθηκε με περισσή αυταπάρνηση και ανακούφισε πολύ κόσμο με γυαλιά και φάρμακα που η ίδια έφερε από την Ελλάδα. Πάνω απ’όλα, έδωσε μαρτυρία και είναι παράδειγμα προς μίμηση. Μαζί παραγγείλαμε τον εξοπλισμό του οφθαλμιατρείου μας «Η Αγία Αναστασία» στο χώρο του ορφανοτροφείου θηλέων που, Θεού θελοντος, θα αρχίσει να λειτουργεί πλέον με ντόπιο οφθαλμίατρο.

Εφέτος και για τρίτη συνεχή χρονιά είχαμε και πάλι τη χαρά της εθελοντικής εργασίας της οδοντιάτρου κ. Μαρίας Δεμέναγα.

Με τη βοήθεια του Θεού άρχισε και η λειτουργία του σχολείου μας «ο Άγιος Ιγνάτιος» που αποπερατώθηκε και εξοπλίσθηκε χάρις στην ιδική σας αγάπη και βοήθεια. Απομένει η επιχωμάτωση και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και η περίφραξη που θα αρχίσει μετά το τέλος των μουσώνων προς τα τέλη Οκτωβρίου, γιατί τώρα όλος ο χώρος είναι μια λίμνη και οι νεροποντές συνεχίζονται.

Στο ορφανοτροφείο αρρένων εξοπλίστηκαν 5 από τα 13 δωμάτια. Σε κάθε δωμάτιο θα μένουν 8 παιδιά. Επίσης εξοπλίστηκε η κουζίνα και μέρος της τραπεζαρίας με 9 τραπέζια και πάγκους, ενώ συνεχίζεται η κατασκευή και του υπόλοιπου εξοπλισμού. Διαμορφώθηκε επίσης και το παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος· απομένει η τοποθέτηση ενός απλού, χαμηλού Τέμπλου. Την προσεχή Κυριακή της Παναγίας μας 15 Αυγούστου θα δεχθούμε τα πρώτα ορφανά αγόρια.

Στο ορφανοτροφείο θηλέων τα κοριτσάκια μας μεγαλώνουν και προοδεύουν. Επτά πηγαίνουν ήδη στο πανεπιστήμιο, ενώ πήραμε φέτος 25 μικρούλια που πάνε στο νηπιαγωγείο. Προσπαθούμε να τα μεγαλώσουμε εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου, διότι πιστεύω ότι τα παιδιά είναι το μέλλον της Ιεραποστολής στην Ινδία. Το άσχημο είναι ότι ένα από αυτά, η Ειρήνη 14 ετών, αρρώστησε. Από τις 14 Απριλίου μέχρι 20 Μαΐου έτρεχα κάθε μέρα στο νοσοκομείο για εξετάσεις επί εξετάσεων και τελικά ανακαλύψαμε ότι πάσχει από φυματίωση. Ευτυχώς θεραπεύεται, σε 6-7 μήνες λένε οι γιατροί ότι θα είναι τελείως καλά. Την έχω απομονώσει με μια νοσοκόμα που την προσέχει, για να μη κολλήσουν και τα υπόλοιπα. Οι στενοχώριες δεν λείπουν.

Σας αποστέλλω μερικές πρόσφατες φωτογραφίες που εκτύπωσα μια και, δυστυχώς, ένα  CD που σας έστειλα, προφανώς χάθηκε.

Στηρίζομαι στην αγάπη σας και στις προσευχές σας. Η βοήθεια σας, στους χαλεπούς αυτούς καιρούς που η Ελλάδα μας βιώνει, είναι περισσότερο από ποτέ πολύτιμη και απαραίτητη για τη συνέχιση του έργου.

Σας ευχαριστώ και πάλι από τα βάθη της ψυχής μου και εύχομαι η Παναγία μας να είναι σκέπη και βοήθεια όλων.

Μετά τιμής και πολλής εν Χριστώ αγάπης

Μοναχή Νεκταρία

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων