Γεύμα στο Ορφανοτροφείο Θηλέων

Άμεση ανάγκη ενίσχυσης για την ιεραποστολή της Καλκούτας

Οι εργασίες όμως σταμάτησαν πριν καλά-καλά ξεκινήσουν, καθώς μειώθηκαν δραματικά οι δωρεές και αδυνατώ να το συνεχίσω.

Αξιότιμοι κ. Πρόεδρε και Μέλη της Αδελφότητος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής,

Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε!

Ελπίζω και εύχομαι να είσθε καλά. Ευχαριστώ για τις 5.000 ευρώ που μας στείλατε για τους πεινώντες, καθώς και τις 20.000 ευρώ για την αποπεράτωση του ορφανοτροφείου μας του Αγ. Ιγνατίου.

Τα φιλανθρωπικά προγράμματα, που ήδη γνωρίζετε, λειτουργούν όλα κανονικά :

  • Συσσίτια: Πρωινό συσσίτιο στο Καλιγκάτ για τα άστεγα παιδιά. Διανομή μεσημεριανού γεύματος σε ηλικιωμένους, ασθενείς και άστεγους.
  • 2 ορφανοτροφεία: Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η Θεοτόκος» με 100 κορίτσια. Ορφανοτροφείο Αρρένων «Ο Άγιος Ιγνάτιος» μέχρι στιγμής με 21 αγόρια 3-8 ετών.
  • 9 Ιατρεία: Ένα στο Καλιγκάτ, στον Ελληνικό Ναό της Καλκούτας, τρία στο Ορφανοτροφείο θηλέων (παθολογικό, οδοντιατρείο και οφθαλμιατρείο), ένα στο Νοιχατί στην Ενορία των Τριών Ιεραρχών, ένα στο Ακίνα στην Ενορία του Αγίου Νεκταρίου, ένα στο Γκοσπούρ στην Ενορία του Τιμίου Προδρόμου, ένα στο Τακουρανιτσώκ στην Ενορία των Αγίων Πέτρου και Παύλου, και ένα στο Ντιλκαγκράμ στην Ενορία του Αγ. Ανδρέου

Γεύμα στο Ορφανοτροφείο Θηλέων

  • 6  Δημοτικά Σχολεία: Στο χωριό Μοναχορπούρ στην Ενορία του Αγ. Γεωργίου, στο χωριό Ντιλκαγκραμ στην Ενορία του Αγίου Ανδρέου, στο χωριό Κακνάν στην Ενορία του Αγ. Χαραλάμπους, στο χωριό Τακουρανιτσώκ στην Ενορία των Αγίων Πέτρου και Παύλου, στο χωριό Γκοραντά στην Ενορία των Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, και στο  Ορφανοτροφείο Θηλέων το σχολείο « Ο Αγ. Ιγνάτιος» για τα μικρά μας κορίτσια και αγόρια αλλά και για παιδιά της ευρύτερης περιοχής.
  • Επιχωματώθηκε ο προαύλιος χώρος του σχολείου «Ο Άγιος Ιγνάτιος» του ορφανοτροφείου και τελειώνει σύντομα και ο μανδρότοιχος, δωρεά εξ ολοκλήρου της Αδελφότητάς σας.
  • Στο ορφανοτροφείο αρρένων εγκαταστήσαμε γεννήτρια ρεύματος κόστους 10.000 ευρώ, φίλτρο για καθαρό πόσιμο νερό και επίσης κάναμε μια μικρή, απλή παιδική χαρά, για να παίζουν τα μικρότερα αγοράκια. Απομένει η δημιουργία χώρου για το πλύσιμο των και η αγορά ενός επαγγελματικού πλυντηρίου που θα αγορασθεί, αν και εφόσον γίνει για αυτό κάποια δωρεά.
  • Στο  ορφανοτροφείο θηλέων διανοίχθηκε μια καινούργια γεώτρηση, καθώς η υπάρχουσα στέρεψε και αντιμετωπίσαμε οξύ και επείγον πρόβλημα.
  • Επίσης, στο πίσω μέρος του Ορφανοτροφείου Θηλέων αρχίσαμε την περίφραξη και επιχωμάτωση με σκοπό τη δημιουργία φάρμας, που θα καλύπτει τις ανάγκες των ορφανοτροφείων μειώνοντας τα έξοδα συντήρησης. Οι εργασίες όμως σταμάτησαν πριν καλά-καλά ξεκινήσουν, καθώς μειώθηκαν δραματικά οι δωρεές και αδυνατώ να το συνεχίσω.
  • Στο Καλιγκάτ στο Ναό και το Πρεσβυτέριο γίνεται ανά 20ήμερο ειδικός ψεκασμός για τους τερμίτες, που εμφανίστηκαν και πάλι μετά από χρόνια. Επίσης, επιδιορθώνουμε την οροφή του Πρεσβυτερίου με μόνωση, κόστος εργασίας περίπου 5.000 ευρώ. Εργασία που δεν έπαιρνε άλλη αναβολή καθώς με τη πρώτη ψιχάλα το νερό έτρεχε και πότιζαν όλοι οι τοίχοι.
  • Στο Ναό των Τριών Ιεραρχών στο Νοιχατί έγιναν επισκευές: αλλαγή κουφωμάτων, δημιουργία υπόστεγου για να προφυλάσσει το κτήριο και τα καινούργια κουφώματα από τη βροχή κλπ.
  • Σε όλα τα χωριά τα κτήριά μας χρήζουν άμεσα επισκευών και συντήρησης, που προς το παρόν αδυνατώ να κάνω. Οι ανάγκες τελειωμό δεν έχουν…

Τέλος, εκ μέρους όλων εδώ των πιστών μας σας εκφράζω τη βαθειά μας ευγνωμοσύνη για την αγάπη και την βοήθεια σας. Ζητώ τις προσευχές σας

Με εκτίμηση και αγάπη Χριστού

Αδ. Νεκταρία

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων