Παιδιά των Φίτζι

Ναλίνα: δάκρυ ζωής, ανθοφορία ψυχής

Πώς να μην συγκινείται και να μην πονάει κανείς, όταν βλέπει μία νέα κοπέλα με τρία παιδιά και χωρίς σύζυγο να καταπιέζει την αξιοπρέπειά της και να έρχεται να ζητά βοήθεια! Όταν δεν της φθάνουν τα λίγα χρήματα από την δουλειά της για να πληρώσει το νοίκι του σπιτιού, το ρεύμα και το νερό και να ψωνίσει τα απαραίτητα για τα παιδιά της και τον εαυτό της!

Πρόκειται για τη Ναλίνα. Μία Ινδή συμπαθητική νέα γυναίκα που στις δυσκολίες της δεν κοίταξε άλλους δρόμους αλλά σκέφτηκε την Εκκλησία, αν και δεν είναι Ορθόδοξη ούτε καν Χριστιανή. Και δεν είναι μόνο αυτή. Πολλές νέες κοπέλες εδώ στα Φίτζι είναι μητέρες χωρίς να έχουν σύζυγο. Το κράτος βοηθάει ως ένα βαθμό αλλά πού να πρωτοφτάσει; Είναι και αυτό φτωχό.

Αυτή είναι η ιστορία και το πρόβλημα σήμερα στον πλανήτη μας. Οι άνθρωποι να είναι μοιρασμένοι σε πλούσιους και φτωχούς. Σε χορτασμένους και πεινασμένους, σε μορφωμένους και αμόρφωτους. Οι πρώτοι ξεχνούν τους δεύτερους γιατί έχουν ξεχάσει πρωτύτερα το Θεό. Έχει ψυγεί η αγάπη τους και προς τον Θεό και προς τον συνάνθρωπο. Η αδικία διά μέσου των πολέμων σαρώνει τα πάντα.

Καημένη Ναλίνα! Να υπήρχε τρόπος να μιλήσεις από κάπου και να σε ακούσει όλος ο κόσμος. Να βροντοφωνάξεις:

“Ντροπή σας. Χάσατε κάθε έννοια ανθρωπισμού. Λησμονήσατε τελείως τον Δημιουργό και Πλάστη μας και στην θέση του βάλατε τα είδωλά σας. Όμως, δόξα τω Θεώ, που δεν εξαρτώνται όλα από σας. Υπάρχουν πέρα από σας άνθρωποι με αισθήματα και πίστη στον Θεό. Υπάρχει η αληθινή Εκκλησία του Χριστού, η Ορθόδοξη, που την γνώρισα αυτές τις ημέρες, ως μητέρα στοργική και θα γίνω πιστό μέλος της και εγώ και τα παιδιά μου, για να μας διδάξει τι θα πει αληθινός άνθρωπος και τι θα πει αληθινή ζωή, Χριστιανική ζωή, με σεβασμό και αγάπη στον άνθρωπο. Ζωή με σταθερή πορεία στον ουρανό, όπως άκουσα ότι την διδάσκει ο Υιός του Θεού, ο Ιησούς Χριστός, στο Ιερό Ευαγγέλιό του”.

Αγαπητή Ναλίνα, να δοξάζεις και να ευχαριστείς τον αληθινό Θεό που σε οδήγησε στην αληθινή Ορθόδοξη Εκκλησία. Έχεις μία ωραία ψυχή που με το άγιο βάπτισμα και το άγιο Πνεύμα που θα λάβεις θα γίνει αγγελική γι’ αυτό και αξίζει την ώρα εκείνη του αγίου βαπτίσματός σου να λάβεις το Χριστιανικό και συμβολικό όνομα Αγγελίνα.

† ο Νέας Ζηλανδίας Αμφιλόχιος

Θεία Κοινωνία στα Νησιά Φίτζι
Θεία Κοινωνία στα Νησιά Φίτζι

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων