Ανάγκες και έργα στο Μαλάουι

Αγαπητοί μου αδελφοί, χαίρετε εν Κυρίω!
σας γράφω για να σας ενημερώσω για την πορεία των έργων, που επιτελούνται χάρη σε σας στην ιεραποστολή του Μαλάουι.

Τρέχοντα έργα

Κατ’ αρχήν, η ανόρυξη των δεκατεσσάρων πηγαδιών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Ήδη έχουν παραδοθεί τα 13 από τα 14 πηγάδια, που χρηματοδοτείτε. Περιμένω να τελειώσει και το 14ο, για να σας στείλω πλήρη αναφορά για το σημαντικό αυτό έργο, που με τη χάρη του Θεού περατώνεται.

Το δεύτερο έργο, που παράλληλα έχουμε αναλάβει, είναι ο Ιερός Ναός της Αναστάσεως στο Blantyre. Ο Ναός έχει ολοκληρωθεί με τη βοήθειά σας, εκκρεμεί όμως η οικία του ιερέως και ο εξοπλισμός του Ναού.

Για τα έργα αυτά μού δώσατε τον περασμένο Δεκέμβριο 25.000 € και υπολείπεται η δεύτερη και τελευταία δόση των 13.500 €, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρωθούν. Κατανοώντας τις μεγάλες δυσκολίες, που αντιμετωπίζετε όλοι στην Ελλάδα, θα σας παρακαλέσουμε θερμά να μας στείλετε το ποσό αυτό, αμέσως μόλις υπάρξει διαθέσιμο.

Να σας υπενθυμίσω, ότι στα θυρανοίξια του Ναού, ο Πατριάρχης έμαθε, ότι το έργο το πραγματοποίησαν οι φίλοι της Αδελφότητάς σας και εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τη βοήθειά σας στην ιεραποστολή στην Αφρικανική γη.

Ένα από τα δεκατέσσερα πηγάδια που ανοίξαμε το 2011
Ένα από τα δεκατέσσερα πηγάδια που ανοίξαμε το 2011

Νέες ανάγκες

Παράλληλα, θα ήθελα να σας ανακοινώσω κάτι πολύ ευχάριστο, που το εκλαμβάνουμε ως φανερή ενέργεια του Τριαδικού Θεού μας! Μόλις σήμερα με πήραν τηλέφωνο από την πολεοδομία και μου είπαν, ότι εγκρίθηκαν τα σχέδια για την ανοικοδόμηση του Ναού της Γεννήσεως του Χριστού στο Blantyre. Πρόκειται για το οικόπεδο στην καρδιά της πόλης, για το οποίο σάς έχω αναφέρει. Κατά την επίσκεψη του Πατριάρχη μας στο Μαλάουι, τον Οκτώβριο του 2011, ο Μακαριώτατος έθεσε το θεμέλιο λίθο του Ναού. Κανείς μας δεν περίμενε να εγκριθούν τόσο γρήγορα τα σχέδια του Ναού. Ασφαλώς θα επηρέασε η ευλογία του Πατριάρχη μας.

Η ανοικοδόμηση της εκκλησίας υπολογίζουμε ότι θα κοστίσει 85.000 €. Ελπίζουμε να βρεθούν σύντομα οι δωρητές, που θα διαθέσουν το ποσό αυτό, καθώς επίσης και το ποσό των 42.000 € για την αποπληρωμή της αγοράς του οικοπέδου. Θα περιμένουμε, όπως πάντα, με αγωνία τις απαντήσεις σας, ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε στην εξάπλωση της Ορθοδοξίας και σε αυτή τη μακρινή χώρα του Μαλάουι.

Με αγάπη Χριστού,
Ιερέας Ερμόλαος

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων