Εκπαιδευτική Υιοθεσία: Χορηγία ζωής

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Με την παρούσα επιστολή σάς εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες για το ποσό των 4.000,00 €, που διαθέσατε κατά το παρελθόν έτος 2015 για την εκπαίδευση απόρων μαθητών και φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Κατάγκας Κονγκό.

Οι οικογένειες εδώ, όπως γνωρίζετε, είναι σχεδόν όλες υπερπολύτεκνες και αρκετές εξ αυτών έχουν και 15 παιδιά. Οπότε όλοι καταλαβαίνουμε το ύψος του ετήσιου κονδυλίου που χρειάζεται κάθε οικογένεια, για να αντεπεξέλθει στα έξοδα που απαιτούνται για την εκπαίδευσή τους, τα οποία αναλογικά αυξάνονται από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, στο Λύκειο και κατόπιν στο Πανεπιστήμιο, όπου είναι υπέρογκα. Παρ’ όλες όμως τις αντικειμενικές δυσκολίες που παρουσιάζονται, όλοι τους έχουν έφεση για μάθηση και προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξοικονομήσουν λίγα χρήματα για το σκοπό αυτό. Γι’ αυτό και σας είναι ευγνώμονες, που τους δίνετε τη δυνατότητα να σπουδάσουν, να γίνουν άνθρωποι χρήσιμοι στην κοινωνία τους και να μην αισθάνονται μειονεκτικά.

Ο θεσμός αυτός της “εκπαιδευτικής υιοθεσίας” είναι ένα θεάρεστο έργο, που βοηθά όχι μόνον ατομικά τον κάθε σπουδαστή, αλλά και γενικότερα συμβάλλει στην άνοδο του μορφωτικού επιπέδου των Αφρικανών αδελφών μας.

Γι’ αυτό, ευχαριστούμε όλους, όσοι φιλότιμα προσφέρετε τον οβολό σας για το σκοπό αυτό. Ο Κύριος να ανταποδίδει πολλαπλάσια.
† Ο Κατάγκας Μελέτιος

DSCN5734

Αν θέλετε κι εσείς να κάνετε μια “χορηγία ζωής”,

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων