Οι καρποί της Θεολογικής Σχολής

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Με τη βοήθεια του Θεού είμαστε καλά. Θα ήθελα να σας γράψω μερικά νέα μας από την Ινδονησία.

  1. Στις 25 Αυγούστου, έγινε η χειροτονία του πατρός Χαρίτωνος εις πρεσβύτερον στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στο Μεντάν. Είναι μεγάλη ευλογία για μας, που η Ορθόδοξη Εκκλησία μας στην Ινδονησία αποκτά ακόμη ένα λειτουργό. Ο π. Χαρίτων κατάγεται από το νησί αυτό και είναι πτυχιούχος της Θεολογικής μας Σχολής. Επίσης, και η πρεσβυτέρα του είναι πτυχιούχος της Σχολής μας και έχει δίπλωμα εκπαιδευτικού. Έχουν ένα κορίτσι, που λέγεται Ευγενία. Ο π. Χαρίτων θα διακονεί στο Νίας, διότι εκεί έχουμε τρεις κοινότητες. Επίσης, λειτουργεί εκεί το Ορθόδοξο Σχολείο του Αγίου Νικολάου με 135 μαθητές. Ο π. Χαρίτων με την οικογένειά του θα μένουν σε ένα μικρό δωματιάκι του σχολείου. Γι’ αυτό, αν έχετε τη δυνατότητα, σας παρακαλώ να μας βοηθήσετε να τους φτιάξουμε ένα μόνιμο σπιτάκι.
  2. Φέτος, αποφοίτησαν από τη Θεολογική μας Σχολή του Αγίου Παύλου 87 φοιτητές. Η αποφοίτηση έγινε στις 27 Αυγούστου και ήταν παρών και ο ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης κ. Κωνσταντίνος.
  3. Στη Θεολογική μας Σχολή έχουμε πέντε μεταπτυχιακούς φοιτητές, που τους προετοιμάζουμε να γίνουν ιερείς, μόλις τελειώσουν τις σπουδές τους. Έχουμε ένα μικρό σπίτι, όπου τους φιλοξενούμε για τις σπουδές τους, Δεν μπορούμε όμως να τους παρέχουμε άλλη υποστήριξη. Εάν είναι δυνατόν, να τους βοηθήσετε.
  4. Με τα χρήματα που μας απέστειλε η Αδελφότητά σας, αγοράσαμε μία μοτοσυκλέτα για τον μεταπτυχιακό μας φοιτητή Ελευθέριο, ο οποίος διδάσκει σε πολλά κατηχητικά και διανύει μακρινές αποστάσεις. Είναι παντρεμένος και, για να καλύψει τα έξοδα της οικογένειάς του, εργάζεται στα χωράφια. Να εύχεστε να τους ενδυναμώσει ο Θεός.
  5. Το σπίτι μας είναι γεμάτο ευλογίες! Έχουμε πολλά παιδιά που μένουν μαζί μας σαν να είναι δικά μας. Συνολικά τώρα είναι 16 άτομα. Έχουμε μια αρκετά μεγάλη κουζίνα, για να εξυπηρετούμε τις ανάγκες τους. Τα πρωινά το σπίτι μας αδειάζει, γιατί όλοι φεύγουν για τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά τους. Όπως διάβασα κάποτε, αν θέλεις να κερδίσεις κάτι σε σύντομο χρόνο, φύτεψε καλαμπόκια· αν θέλεις να κερδίσεις κάτι για 10 χρόνια, φύτεψε δέντρα· αν όμως θέλεις να κερδίζεις κάτι για 50 χρόνια, επένδυσε στην παιδεία και στείλε τα παιδιά στο σχολείο. Γι’ αυτό κι εμείς ποτέ δε σταματάμε να έχουμε πολλά παιδιά κοντά μας και να τα σπουδάζουμε με δικά μας έξοδα, για να εξασφαλίσουμε το μέλλον  της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στο πλαίσιο αυτό, σας ευχαριστούμε για τις 4.000 ευρώ, που μας στείλατε για την κάλυψη των διδάκτρων τους.

Αυτά είναι, αδελφοί μου, τα νέα μας. Εύχομαι ο Κύριος Ιησούς Χριστός να σας ευλογεί με τα πλούσια αγαθά Του.

π. Χρυσόστομος Manalu

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων