Ο πόνος του αποχωρισμού

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,
Χαίρετε πάντοτε εν Κυρίω!

Σπεύδω καθυστερημένα να σας ενημερώσω ότι λάβαμε τη δωρεά σας ύψους 5.000 ευρώ και ειλικρινά σάς ευχαριστώ εκ βάθους ψυχής.

Την τελευταία περίοδο, ήμουν στο νοσοκομείο, μέρα και νύκτα, δίπλα σε ενα 6χρονο κοριτσάκι, που ξαφνικά, ενώ ήταν υγιές και χαρούμενο, έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία, η οποία εκδηλώθηκε με δυνατό πονοκέφαλο. Το πήγα αμέσως στο γιατρό, αλλά εκεί εχασε τις αισθήσεις του και δεν ξαναξύπνησε. Έπειτα το πήγα στο νοσοκομείο και ξόδευσα ό,τι ειχα στην άκρη. Διασωληνώθηκε κι έπεσε σε βαθύ κώμα. Οι γιατροί από την πρώτη στιγμή δεν έδωσαν ελπίδες, αλλά εγώ ήλπιζα σε ένα θαύμα. Τρείς φορές την ημέρα με άφηναν να μπαίνω στην εντατική και να το βλέπω. Του μιλούσα, του φώναζα, μήπως και με ακούσει και ξυπνήσει. Παρακαλούσα το Θεό, την Παναγία μας και όλους τους Αγίους. Πριν τρεις μέρες αναπαύθηκε. Ό,τι κρίνει ο άγιος Θεός.

Αυτή την εβδομάδα στη Δυτική Βεγγάλη τα πάντα είναι κλειστά, λόγω ινδουιστικών εορτών. Κανείς δε δουλεύει εκτός από μένα. Το προσωπικό του ορφανοτροφείου είναι σε άδεια λόγω της γιορτής και έτσι εγώ κάνω και χρέη μαγείρισσας. Πιο πολύ συντονίζω, γιατί τα μεγάλα κορίτσια με βοηθάνε. Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!

Να είσαστε όλοι καλά και μη σταματάτε να προσεύχεσθε για μας.

Με την εν Χριστώ αγάπη
αδελφή Νεκταρία

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων