Δύο αποστολές αγάπης

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,

Μετά μεγίστης χαράς επικοινωνώ μαζί σας, μεταφέροντας την ευγνωμοσύνη τη δική μου και των αδελφών μου Κονγκολέζων για την αποστολή των δυο εμπορευματοκιβωτίων με ανθρωπιστική βοήθεια από την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής. Η άφιξή τους δημιούργησε εορταστική ατμόσφαιρα με χορούς, ύμνους και τραγούδια. Με πολύ ενθουσιασμό οι φοιτητές της Ορθόδοξης Θεολογικής μας Σχολής ξεφόρτωσαν και γέμισαν τις άδειες αποθήκες της Μητροπόλεως.

Τα δυο κοντέινερ περιείχαν βασικά είδη διατροφής, ρουχισμό, γραφική ύλη, ραπτομηχανές για τη σχολή ραπτικής, κρεβάτια πτυσσόμενα, εκκλησιαστικά σκεύη, καμπάνες, λειτουργικά βιβλία (Παρακλητικές, Πεντηκοστάρια, Τριώδια, Μηναία), διάφορες εικόνες, θεολογικά βιβλία για τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου, εξοπλισμό οδοντιατρείου, μονωτικά υλικά και πολλά άλλα είδη, όλα σταλμένα με πολλή αγάπη από τους αδελφούς μας στην Ελλάδα.

Υπάρχουν στιγμές καθημερινές που ακούω να συζητούν οι φοιτητές μεταξύ τους:

«Πόσο μας αγαπούν οι Ορθόδοξοι Έλληνες! Μαθαίνουμε ότι έχουν μεγάλη οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Πρέπει να περνάνε δυσμενείς καταστάσεις! Δεν περιμέναμε να έχουν τόσο πλούσια καρδιά, να στερούνται αυτοί για να βοηθούν εμάς. Ευλογημένοι από το Θεό να είναι».

Η ευγνωμοσύνη των φοιτητών και των πιστών και όλων που διακονούμε εδώ στον αμπελώνα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού προς την Αδελφότητά σας είναι μεγάλη.

Ήδη μετά την άφιξή τους η συνεργάτις μας κυρία Στυλιανή Παπαδοπούλου οργάνωσε με τους φοιτητές τη διανομή ρούχων και υποδημάτων σε φτωχούς μαθητές των σχολείων μας στην περιοχή της πρωτεύουσας Κινσάσας, ενώ διανεμήθηκαν τρόφιμα σε οικογένειες που έχουν μεγάλη ανάγκη και στα γύρω χωριά.

Δοξάζω τον Άγιο Τριαδικό Θεό, ο οποίος με αξίωσε να τον υπηρετώ στα βάθη της αφρικανικής ζούγκλας και να μεταλαμπαδεύω την αληθινή Ορθόδοξη πίστη στους ιθαγενείς αδελφούς μας.

Ένα συνεχές ευχαριστώ στο Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο, ο οποίος μου έδωσε την ευλογία να υπηρετώ εδώ τον πολύπαθο λαό του Κονγκό.

Σας ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά και ευχόμαι ο Πανάγαθος Θεός να σας χαρίζει πλούσια τα ουράνια και επίγεια αγαθά Του.

† Ο Κινσάσας Νικηφόρος

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων